Turforslag: Alssund

Alssund er det smalle sund mellem Als og Sundeved. På denne tur, der starter i Sønderborg, kommer vi forbi både Kong Chr. Xs Bro og Alssundbroen, Sandbjerg Slot, Sandbjerg Storskov samt Sottrupskov, og I kan lade turen gå videre til enten Dyvig Badehotel eller Augustenborg.
Der har boet mennesker ved Alssund siden stenalderen, og op gennem historien har sundet været en vigtig færdselsåre for transport af både varer og passagerer. På turen gennem Alssund kommer vi forbi historiske lokaliteter fra forskellige tidsaldre, og de mange landskabstyper giver en smuk og varieret kystlinje med et rigt fugleliv.

En tur på Alssund er en glimrende mulighed for en fotosafari. Sundet er kun cirka 500 meter bredt, og vi er derfor hele tiden tæt på kysten. Det giver mulighed for at opleve årstidernes skiften på smukkeste vis, f.eks. som det første lysegrønne skær af forår på træerne ved vandet.

Med afsejling fra Sønderborg er turen på Alssund oplagt for jer, der er på besøg og gerne vil opleve byens naturskønne beliggenhed uden at behøve tænke på transport. En 2-timers sejltur på Alssund er en skøn oplevelse i forbindelse med et weekendophold i kombination med byens øvrige tilbud.

Alssund er en oplevelsesrute, og vi har derfor udgivet en guide til de lokaliteter vi kommer forbi undervejs.